Marian-Jean Marinescu, europarlamentar PNL: Decarbonizarea transportului aerian, deși este foarte dificilă trebuie totuși realizată cu mare atenție pentru a putea păstra o aviație accesibilă

Paul

Marian-Jean Marinescu, europarlamentar liberal, a desfășurat o dezbatere în Parlamentul European cu privire la viitorul aviației europene. Acesta a discutat despre această temă cu reprezentanți ai Universității de transport aerian.

Eurodeputatul a transmis: „În condițiile în care industria aviatică se află sub presiunea puternică a țintelor de mediu impuse de Green Deal, dialogul nostru a avut ca temă centrală decarbonizarea aviației.

Am fost cu toții de acord că este un proces foarte dificil comparativ cu alte sectoare de activitate. În plus, sprijinul financiar pe care transportul maritim îl primește pentru decarbonizare este de 10 milioane certificate verzi gratuite, în timp ce aviația primește doar 4 milioane alături de alte domenii.

Concluzia împărtășită de toți participanții este că decarbonizarea transportului aerian, deși foarte dificilă trebuie totuși realizată cu mare atenție pentru a putea păstra o aviație accesibilă.

Sursa: Marian-Jean Marinescu, Facebook

Distribuie articolul