Măsuri în valoare de 1,6 miliarde de euro luate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, adoptate în acest an pentru antreprenorii români

Eduard Turcu

În acest an Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a adoptat măsuri de sprijin pentru antreprenorii români în valoare de 1,6 miliarde de euro, conform unui comunicat al ministrului Constantin-Daniel Cadariu.

Acesta a precizat că „aproape 1,6 miliarde de euro au ajuns până astăzi, 25 noiembrie, la antreprenorii români, prin intermediul măsurilor de sprijin inițiate și implementate cu succes de #MAT, alături de cele 9 Agenții pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (AIMM) din subordine, Serviciul de Telecomunicatii Speciale și de partenerii bancari”.

„La un an de la înființarea și organizarea sa, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) prezintă statusul actualizat al programelor gestionate – unele dintre ele finalizate, iar altele în curs de implementare”, a subliniat liberalul.

De asemenea, „în toată această perioadă, instituția noastră și-a dovedit dedicarea față de mediul antreprenorial românesc, tratând cu seriozitate și profesionalism fiecare provocare și oferind consiliere tuturor aplicanților, astfel încât sa fie atinse toate obiectivele generale și specifice ale schemelor de ajutor”.

„Personalul Direcției Generale Antreprenoriat și Programe de Finanțare (DGAPF), alături de colegii din cadrul AIMM, a depus eforturi susținute, de multe ori peste programul de lucru, pentru a asigura cadrul procesării tuturor cererilor de finanțare, de ordinul sutelor de mii”, a spus Cadariu.

„Chiar dacă volumul de activități și termenele urgente ne-au pus de multe ori în situații de criză, satisfactia de a fi contribuit la sprijinirea, înființarea și dezvoltarea firmelor românești, unele dintre acestea fiind chiar salvate datorită măsurilor compensatorii, în contexul crizelor suprapuse, este una foarte mare”, a punctat liberalul.

Puteți consulta întregul comunicat aici.

sursă: Constantin-Daniel Cadariu, Facebook

Distribuie articolul