Maternitatea braşoveană, un spital la cele mai înalte standarde!

Constantinescu Denisa
Sursă foto: Consiliul Județean Brașov

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Ioan Vestea anunta ca a fost extinsă infrastructura imobiliară a Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Braşov cu încă o clădire modernizată, pe care a inaugurat-o pe 24 noiembrie şi ale cărei spaţii găzduiesc acum cele 5 cabinete medicale din Ambulator şi birourile administrative.


”Fosta clădire Gine-Medica a fost reabilitată, modernizată şi eficientizată energetic într-un timp record – doar opt luni de șantier, printr-un amplu proiect investiţional demarat şi implementat de Consiliul Judeţean Braşov cu fonduri proprii.
Din cele 13 milioane de lei cât au costat lucrările, peste 2 milioane de lei vom recupera din fondurile PNRR, în baza unui proiect depus pe Componenta 5 „Valul Renovării”, pentru care săptămâna trecută am obţinut aprobarea de finanţare.
Nu doar că am renovat această clădire, dar am creat o legătură modernă cu clădirea centrală a Maternităţii, prin intermediul unei pasarele cu lift interior, în vederea asigurării accesului pentru personal de specialitate, între spital și ambulator.
Anul viitor vom finaliza şi modernizarea corpului nou al Maternităţii, iar în acel moment Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” va fi în întregime adus la cel mai înalt nivel din punctul de vedere al infrastructurii medicale, comparabil cu tot ce există mai bun şi mai modern în materie de asistenţă medicală nu doar în ţară, ci şi la nivel internaţional”, spune Adrian Ioan Veștea – președintele Consiliului Județean Brașov.

Distribuie articolul