Mediu: Ministrul Mircea Fechet a lansat apelul de proiecte pentru înființarea de păduri urbane – alocări de 30 milioane euro prin PNRR

Paul

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a lansat apelul de proiecte pentru înființarea de păduri urbane. Alocarea totală este de 30 milioane de euro, iar fondurile vor fi asigurate prin PNRR. Obiectivul principal este de a păstra un aer mai curat și un mediu mai sănătos în orașele din România.

„Aceste mini-păduri vor fi niște insule de biodiversitate care vor proteja populația de praf, vor reduce poluarea și vor stoca mai mult dioxid de carbon decât o pădure obișnuită, datorită metodei de plantare: pe o porțiune restrânsă de teren se plantează un mix de specii de arbori și arbuști.

Având în vedere calitatea aerului din multe orașe ale României, având în vedere problemele cu praful, problemele cu particulele de PM2.5 și PM10, sunt convins că aceste investiții vor acționa ca niște veritabili doctori în acele comunități și vor aduce un aer mai curat”, transmite Mircea Fechet.

Liberalul precizează că proiectele pot fi depuse de către primării, dar și de către instituțiile de învățământ. Mircea Fechet dorește atingerea a 500.000 mp de păduri urbane până la 31 decembrie 2023, respectiv 3.150.000 mp la data de 30 iunie 2026.

Sursa: Mircea Fechet

Distribuie articolul