Mesajul președintelui Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Armatei României

Media PNL

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o alocuțiune în cadrul ceremoniei organizate cu prilejul Zilei Armatei României la Monumentul „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol I, București.

Ziua Armatei României ne oferă prilejul să ne manifestăm întreaga recunoștință și apreciere față de militarii noștri, activi, în rezervă și în retragere, precum și față de personalul civil care își desfășoară activitatea în cadrul organismului militar.

Traversăm o perioadă foarte complicată, în care pacea și întregul climat de securitate la nivel global sunt amenințate de conflicte regionale cu potențial de agravare. În acest context dificil, este cu atât mai relevant rolul Armatei României în asigurarea securității naționale și a apărării colective pe Flancul Estic al NATO.

Astăzi, Armata României este o instituție modernă, deplin integrată și interoperabilă cu structurile NATO. Profesionalismul, atașamentul față de simbolurile naționale și valorile democratice, responsabilitatea, onoarea, curajul și spiritul de sacrificiu sunt doar câteva dintre trăsăturile care caracterizează activitatea miliarilor noștri. La mulți ani Armatei României!” a declarat Klaus Iohannis.

Sursa: Facebook Klaus Iohannis

Distribuie articolul