Mesajul Președintelui Klaus Iohannis la Strasbourg în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European cu tema ”This is Europe”

Ciprian S.
Mesajul Președintelui Klaus Iohannis la Strasbourg în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European cu tema This is Europe

Președintele României, Klaus Iohannis a vorbit la Strasbourg, în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European cu tema ”This is Europe”.

”Uniunea Europeană înseamnă un spațiu al siguranței, al protecției, al prosperității, al diversității și al liberei circulații, iar România este probabil unul dintre cele mai bune exemple ale puterii transformatoare a Uniunii.

Aderarea ne-a adus beneficii indiscutabile și dintre cele mai concrete. Ridicarea, în martie, a controalelor la frontierele aeriene și maritime trebuie urmată, în mod firesc, în cel mai scurt timp, de eliminarea controalelor de la frontierele terestre.

Doar astfel vom avea reflectarea corectă și concretă a contribuției pe care România o aduce la consolidarea securității întregii Uniuni.

În aceste vremuri dificile din punct de vedere geopolitic și marcate de dificultăți socio-economice, viitorul Europei depinde de capacitatea Uniunii de a le oferi cetățenilor răspunsuri sincere și de a le livra rezultate concrete în ceea ce privește educația, sănătatea, prosperitatea, securitatea climatică și oportunitățile de angajare.

În acest context, am vorbit despre puterea incontestabilă a „unei singure Europe” și am pledat pentru necesitatea de a rămâne uniți, astfel încât să găsim cele mai bune soluții la toate aceste probleme cu care ne confruntăm. Abordările noastre trebuie să vizeze sporirea funcționalității sistemelor democratice, dezvoltarea tehnologiei, inclusiv în ceea ce privește inteligența artificială, stimularea competitivității, tranziția ecologică și digitală, eficiența energetică.

În urmă cu cinci ani, am adoptat Declarația de la Sibiu, iar angajamentele asumate atunci sunt și acum valabile. Unitatea, solidaritatea, coeziunea, statul de drept – acestea continuă să se afle în centrul acțiunii noastre europene comune.

Voi rămâne, în eforturile mele viitoare, profund fidel acestor valori și principii, convins fiind că împreună putem menține Uniunea Europeană pe calea succesului.”, a precizat liberalul Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis Președintele României

Sursă: Facebook Klaus Iohannis

Distribuie articolul