Mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”

Ciprian S.
Mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”
Sursă Foto: Facebook Administrația Prezidențială a României

Mesajul Președintelui României a fost prezentat de către Ion Oprișor, Consilier Prezidențial – Departamentul Securității Naționale, în cadrul evenimentului organizat la Sediul BNR.

”Înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” la începutul secolului al XX-lea face parte dintr-un amplu fenomen cultural și istoric de recunoaștere și apreciere a militarilor români de către elita politică și societatea civilă. Atunci au fost ridicate multe dintre edificiile culturale și monumentele istorice care păstrează vie legătura dintre bravii noștri înaintași și tinerele generații.

Salut implicarea Băncii Naționale a României în celebrarea acestui centenar. Colaborarea dintre Muzeul Militar Național și Banca Națională a României ne aduce astăzi la vernisajul unei expoziții dedicate aniversării a 100 de ani de la înființarea Muzeului și ne face martori la lansarea unei noi emisiuni numismatice, o monedă de argint care va intra în patrimoniul numismatic național.

În acest moment aniversar important, felicit personalul Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” și al Armatei României pentru eforturile de a păstra vie istoria militară a poporului român în conștiința națională. De asemenea, felicit Banca Națională a României pentru implicarea în acest eveniment și pentru perseverența cu care susține și promovează valorile și tradițiile naționale.”, a transmis liberalul Klaus Iohannis.

Sursă: Facebook Administrația Prezidențială a României

La evenimentul organizat de Banca Națională a României cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național “Regele Ferdinand I”, a participat și Nicolae Ciucă, Președintele PNL și al Senatului.

”Mi-a făcut o deosebită plăcere să particip astăzi la evenimentul organizat de Banca Națională a României cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național “Regele Ferdinand I”.

Armata și Biserica sunt cei doi stâlpi ai națiunii noastre, iar pentru militari, Muzeul Militar Național este ca o biserică. E un loc unde simți spiritul ostașului român, evoluția Armatei și a culturii militare, dar și un loc unde te poți ruga pentru cei care s-au sacrificat sub drapel, pentru țară.

Acest muzeu a fost de-a lungul vremii nu doar o instituție reprezentativă a Armatei, ci și un loc în care publicul larg a avut acces la istoria militară a României.

Îi felicit pe domnul guvernator și pe directorul muzeului pentru inițiativă , dar și pe toți cei implicați în organizarea acestui frumos eveniment.”, a transmis liberalul Nicolae Ciucă.

Sursă: Facebook Nicolae Ciucă

Distribuie articolul