Mihai Chirica, Primarul Iașiului: Vom construi 188 de locuințe sociale destinate tinerilor

Eduard Turcu

Mihai Chirica, Primarul Iașiului, a anunțat construirea a 188 de locuințe sociale destinate tinerilor. Acest lucru vine ca urmare a aprobării de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a cererii de finanțare prin intermediul Planului Național de Reziliență și Redresare (PNRR) a unui proiect de construire a unui ansamblu de locuințe pentru tineri în zona Grădinari – Metalurgie.

Mihai Chirica: „Vom construi 188 de locuințe sociale destinate tinerilor. După o lungă, prea lungă, stagnare in construcția de locuințe ANL sau sociale, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației ne-a anunțat în mod oficial că a aprobat cererea noastră de finanțare prin intermediul Planului Național de Reziliență și Redresare (PNRR) a unui proiect de construire a unui ansamblu de locuințe pentru tineri în zona Grădinari – Metalurgie”.

Valoarea investiției este de 55,9 milioane lei, fără TVA

Liberalul a mai spus că „proiectul <<Construirea de locuințe nZEB plus pentru tinerii aflați în situații de risc>> vizează construirea a 10 tronsoane cu 188 de unități locative cu suprafață desfășurată totală de 14.317 metri pătrați. Valoarea investiției este de 55.959.766,94 lei, fără TVA”.

„La acestea se adaugă 45 de stații de încărcare electrică, cu o valoare de 5.538.037,50 lei, fără TVA. Valoarea totală a proiectului este astfel de 61.497.804,44 lei, fără TVA, respectiv 73.182.387,28 lei, cu TVA, adică aproximativ 14,9 milioane de euro”, a precizat edilul.

Liberalul a subliniat că „investiția va fi finanțată prin PNRR – Componenta 10 <<Fondul local>>”.

„Clădirile vor fi eficiente din punct de vedere energetic și vor respecta conceptul nZEB (Nearly zero-emission building) privind imobilele al căror consum de energie este aproape egal cu zero. Imobilele nZEB au o performanță energetică foarte ridicată, necesarul de energie provenind într-o măsură cât mai mare din surse regenerabile de energie, inclusiv cu energie din surse regenerabile produsă la faţa locului sau în apropiere”, a menționat acesta.

Mihai Chirica: „Până acum am obținut prin PNRR o finanțare totală de circa 584 de milioane de lei, adică aproximativ 118 de milioane de euro, pentru transport public ecologic, dar și pentru proiecte de reabilitare termică și eficientizare energetică atât la unități de învățământ preuniversitar, cât și la blocuri de locuințe. Avem și alte proiecte depuse și vă vom ține la curent pe măsură ce acestea sunt aprobate și semnate”.

„Fondurile europene din PNRR sunt o oportunitate extraordinară pentru a îndeplini aceste obiective și mulțumesc Ministerului Dezvoltării și Guvernului României pentru susținerea comunității ieșene”, încheiat Primarul Iașiului.

sursă: Mihai Chirica, Facebook

Distribuie articolul