Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța,a semnat ordinul de începere a execuției lucrărilor de reabilitare a Mormântului pictat hypogeu

Badila Antonia

Începând de astăzi se vor executa lucrări de refacere a arhitecturii mormântului și de restaurare a picturii murale din interiorul acestuia.

,,Va fi realizată o structură de protecție care sa îl separe de mediul înconjurător și să asigure microclimatul interior optim pentru conservarea picturilor murale.

Proiectul, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, se ridică la aproximativ 6,5 milioane de lei, iar lucrările sunt estimate a fi finalizate în luna octombrie 2023″, transmite CJ Constanța, într-un comunicat de presă.

Sursa: CJ Constanța

“Toate eforturile noastre, de a salva și pune în valoare această comoară arheologică, încep să prindă contur. Sper ca lucrările să fie finalizate cât mai repede, pentru ca turiștii și cetățenii acestui județ să se poată bucura de acest deosebit monument istoric”, declară Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Distribuie articolul