Ministerul Cercetării înființează Consiliul Onorific pentru Știință, Inovare și Tehnologie

Eduard Turcu

Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a anunţat înfiinţarea unui Consiliu Onorific pentru Ştiinţă şi Tehnologie, care va reuni specialişti români de top din cercetare din întreaga lume, pentru a contribui la elaborarea strategiilor, politicilor publice şi programelor guvernamentale.

Sebastian Burduja: „Încotro se îndreaptă lumea? Ce urmează în tehnologie? Cum putem face saltul în viitor? Cum transformăm România într-un centru al excelenței, cu productivitate accelerată și locuri de muncă bine plătite, adaptate pentru piața muncii a viitorului?”.

„Ne-am inspirat din exemplul Statelor Unite ale Americii, al Emiratelor Arabe Unite și al altor state care privesc spre viitor și își pun la treabă mințile luminate pentru a-l anticipa. România are un avantaj extraordinar: calitatea oamenilor. Avem români de elită în marile laboratoare de cercetare ale lumii, în mediul universitar și în companii private de top”, a precizat liberalul.

Înființarea Consiliului are rolul de a contura din timp o strategie pentru „România Viitorului”

Sebastian Burduja: „prin înființarea Consiliului Onorific pentru Știință, Inovare și Tehnologie, ministerul nostru își dorește să contureze din timp România Viitorului, implicându-i în acest demers pe românii care au demonstrat la cel mai înalt nivel și care vor să dea ceva înapoi țării. Este un pariu pentru progres și competitivitate pentru România”.

„Consiliul este un organism independent și consultativ, care formulează recomandări pentru a întări sistemul național de cercetare-inovare, pe baza tendințelor și progreselor tehnologice de la frontiera cunoașterii. Membrii sunt numiți prin ordin al Ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării și sunt neremunerați”, a anunțat ministrul.

Acesta a spus că „vor fi selectați cei mai performanți români din cercetare-inovare, cu rezultate recunoscute la nivel mondial, din domenii precum matematică, fizică și astronomie, bioeconomie, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, energie și mediu, nanotehnologii și materiale avansate, sănătate etc”.

„Ministerul cercetării, inovării și digitalizării invită experții care doresc să fie considerați pentru Consiliul Onorific pentru Știință, Inovare și Tehnologie să trimită un CV și o scrisoare de intenție la adresa: office@research.gov.ro. Selecția candidaților este în curs de desfășurare și nu are o data limită”, a explicat Sebastian Burduja.

sursă: Sebastian Burduja, Facebook

Distribuie articolul