Ministerul Culturii a făcut noi demersuri pentru consolidarea și restaurarea Așezămintelor „Ion I.C. Brătianu”

Eduard Turcu

Ministerul Culturii, condus de Raluca Turcan, a făcut noi demersuri pentru consolidarea și restaurarea Așezămintelor „Ion I.C. Brătianu”.

Raluca Turcan: „Am aprobat raportul procedurii de atribuire prin licitație deschisă a serviciilor de elaborare a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (D.A.L.I.) pentru Așezămintele „Ion. I.C. Brătianu”, monument istoric aflat în administrarea Bibliotecii Naționale a României”.

„Situat în Strada Biserica Amzei din București, imobilul de patrimoniu are o frumusețe remarcabilă, fiind inspirat din vechea arhitectură românească, cu elemente orientale, bizantine și renascentiste. Din păcate, în lipsa unor reparații necesare, structura de rezistență a clădirii este în pragul prăbușirii parțiale sau totale”, a spus liberala.

„Acest fapt a determinat Ministerul Culturii să demareze investiția de consolidare și restaurare a Așezămintelor „Ion I.C. Brătianu”, implementată prin Unitatea de Management a Proiectului. Sumele necesare întregii investiții provin din Acordul-cadru de împrumut dintre România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) destinat Proiectului privind reabilitarea patrimoniului construit și modernizarea unor clădiri culturale din România”, a precizat ministra.

„După restaurare, Așezămintele „Ion I.C. Brătianu” vor reintra în circuitul public, atât ca bibliotecă, cât și ca spațiu de evenimente culturale”, a declarat Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

sursă: Raluca Turcan, Facebook

Distribuie articolul