Ministerul Culturii a început lucrările de restaurare și punere în valoare ale uneia dintre celei mai vechi și mai reprezentative clădiri din Capitală, Casa de târgoveț situată pe Calea Șerban Vodă

Eduard Turcu

Ministerul Culturii a început lucrările de restaurare și punere în valoare ale uneia dintre celei mai vechi și mai reprezentative clădiri din Capitală, Casa de târgoveț situată pe Calea Șerban Vodă.

Anunțul a fost făcut de Raluca Turcan, ministra Culturii, care a explicat că „este un monument istoric care a trecut prin foarte multe transformări de-a lungul timpului, fiind folosit vreme de 20 de ani drept atelier și magazie și alți 20 neavând nicio destinație. Anul viitor, aici va deveni funcțional Centrul de informare și promovare a patrimoniului cultural”.

Investiția în valoare de 438.000 de euro pentru restaurarea și punerea în valoare a Casei de târgoveț este finanțată de Institutul Național al Patrimoniului prin Programul Național de Restaurare.

„Alături de colegii mei de la Institutul Național al Patrimoniului – finanțator și beneficiar al proiectului de investiții – am dorit să ne asigurăm că procedurile de restaurare și punere în valoare a monumentului istoric Casa de târgoveț se vor derula conform calendarului stabilit. Astfel, după finalizarea etapei de execuție a lucrărilor, Capitala va beneficia de un centru de informare și promovare a patrimoniului cultural ce va permite, totodată, organizarea unor expoziții tematice, a unor evenimente culturale, concerte și conferințe”, a spus liberala.

Raluca Turcan a mai declarat că investiția în patrimoniul construit este una dintre prioritățile Ministerului Culturii, în portofoliul de investiții pentru Capitală fiind incluse, de asemenea,  proiecte finanțate prin Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), precum Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Național „George Enescu”, Centrul Național al Dansului București – Sala „Omnia”, Vila „Ion I.C. Brătianu”.

sursă: Raluca Turcan, Facebook

Distribuie articolul