Ministerul Dezvoltării: ANL a recepționat în municipiul Dej un total de 60 de locuinţe pentru tineri destinate închirierii

Ciprian S.
ANL a recepționat în municipiul Dej un total de 60 de locuinţe pentru tineri destinate închirierii

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepționat, în municipiul Dej (jud. Cluj), 60 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

Locuințele (apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din Strada Fericirii nr. 1, pe un regim de înălţime D+P+4E (demisol+parter+4 etaje), valoarea investiției fiind de 20.145.947,97 lei (inclusiv TVA).

Până în prezent, în județul Cluj, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 700 de unități locative în localitățile: Câmpia Turzii (79), Turda (40), Cluj-Napoca (206), Florești (200), Huedin (53) și Gherla (122).

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.

Sursă: MINISTERUL DEZVOLTĂRII, LUCRĂRILOR PUBLICE ȘI ADMINISTRAȚIEI

Distribuie articolul