Ministerul Educației a lansat în consultare publică Procedura pentru completarea declarațiilor de interese de către personalul didactic de predare

Eduard Turcu

Ministerul Educației a lansat astăzi, în consultare publică, Procedura pentru completarea declarațiilor de interese de către personalul didactic de predare.

Ligia Deca, ministra Educației: „Punem în aplicare noua Lege a învățământului preuniversitar, care prevede explicit faptul că profesorii nu pot să desfășoare activități de pregătire suplimentară contra cost cu elevii de la clasă”.

„Mai presus de orice, însă, creăm unul dintre instrumentele care promovează transparența în activitatea didactică desfășurată din afara orelor de curs. Atunci când profesorii lucrează suplimentar contra cost cu elevii de la clasă, pot exista suspiciuni atât asupra calității activității didactice de la ore, cât și asupra obiectivității evaluării copiilor respectivi”, a spus liberala.

„Cadrele didactice sunt și trebuie să rămână modele de comportament social. Suntem siguri că această procedură pe care o supunem consultării publice este un pas important pentru a consolida statutul etic și profesional de cadru didactic într-o Românie Educată”, a transmis Ligia Deca.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Distribuie articolul