Ministerul Educației oferă fonduri elevilor care fac naveta

Paul

În această perioadă, Ministerul Educației a stabilit o modalitate de acordare a fondurilor pentru elevii care au domiciliul în altă localitate față de cea în care se află școala unde aceștia învață. Acestora le vor fi decontate costurile legate de transport.

Estimările realizate de către Ministerul Educației, arată că numărul elevilor navetiști se ridică la circa 200.000!

Fondurile acordate de Ministerul Educației, elevilor care fac naveta

În acest sens, George Șișcu, deputat PNL, transmite pe pagina sa de Facebook: „Reamintesc, suma aprobată în această toamnă, prin Ordonanță de Urgență, este de 60 lei pe lună pentru distanțe de cel mult 3 kilometri. Pentru distanțe mai mari, suma se suplimentează cu 6 lei/lună pentru fiecare kilometru parcurs în plus și poate ajunge la 342 lei.”

De asemenea, în cazul elevilor care parcurg o distanță mai mare de 50 de kilometri, acesta adaugă: „Dacă distanța depășește 50 de kilometri, suma se suplimentează, de asemenea, cu același preț, de 6 lei/kilometru. În cazul în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, aceasta poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport prezentate de către elevii care solicită suplimentarea.”

În acest moment, decontarea acestor costuri a crescut substanțial. Până ce Ministerul Educației a reușit stabiliriea acestei modalități, suma maximă care putea fi decontată era 171 de lei!

Guvernul liberal face tot posibilul să ajute elevii care au nevoie!

Sursa: George Șișcu, Facebook

Distribuie articolul