Ministerul Mediului a lansat prima rundă de atragere de fonduri pentru finanțarea sistemelor integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd, prin PNRR

Eduard Turcu

Ministerul Mediului a lansat prima rundă de atragere de fonduri pentru finanțarea sistemelor integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd, prin PNRR.

Mircea Fechet, ministrul Mediului: „Sisteme de depozitare, colectare și valorificare a gunoiului de grajd, finanțate prin PNRR. Am lansat, astăzi, la ferma Rolex-Chiriac din Radomirești, Bacău, prima rundă de atragere de fonduri pentru aceste sisteme. Perioada de depunere este până la 31 decembrie 2023”.

„Îl felicit pe domnul Ioan Chiriac, administratorul fermei, pentru felul în care arată locul și pentru modul în care reușește să își gestioneze deșeurile, fără să afecteze mediul”, a spus liberalul.

Liberalul a precizat că „obiectivul nostru cu acest program este să oferim condițiile necesare pentru un sol mai curat în zonele unde creștem animale, dar și pentru a reduce infiltrarea nitraților în apele subterane”.

„Finanțăm platforme comunale care au o capacitate între 1.500 mc și 4.000 mc și o cantitate de gunoi de grajd suportată de la  1.200 de tone la 3.200 tone”, a spus acesta.

„Alocarea totală este de peste 200 de milioane de euro. Solicitanții care pot depune cereri de finanțare sunt unitățile administrativ-teritoriale, inclusiv subdiviziunile/sectoarele acestora, organizate la nivel de municipiu, oraș și comună. Acum e momentul să investim împreună într-un mediu mai curat”, a declarat Mircea Fechet, ministrul liberal al Mediului.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

Distribuie articolul