Ministra Ligia Deca a avut o întrevedere cu Brendan O’Connor, ministrul australian pentru competențe și formare profesională

Eduard Turcu

Ligia Deca, ministra liberală a Educației, a avut o întrevedere cu Brendan O’Connor, ministrul australian pentru competențe și formare profesională.

„M-am bucurat să văd că domnul ministru împărtășește interesul pe care țara noastră îl acordă rutei duale. Două mari măsuri sunt de interes: generalizarea rutei duale – adică toți elevii din învățământul tehnologic vor învăța în sistem dual începând cu anul școlar 2029-2030 – și consorțiile de învățământ dual, prin care aducem laolaltă autoritățile publice, unitățile de învățământ, universitățile și mediul privat. Dacă ne dorim ca tinerii noștri să dobândească competențe pentru piața muncii, este esențială această colaborare strânsă!

Îi mulțumesc domnului ministru Brendan O’Connor pentru deschiderea pe care a avut-o în această discuție, fiindcă este nevoie de sprijin și exemple internaționale de bună practică pentru a putea depăși unele dintre provocările cu care ne confruntăm.

Sunt optimistă că, prin reformele începute în septembrie 2023, odată cu intrarea în vigoare a noilor legi ale educației, și prin intermediul sprijinului financiar din PNRR, România va asigura tuturor copiilor accesul la o rută educațională adaptată nevoilor actuale ale societății în care trăim”, a declarat Ligia Deca, ministra liberală a Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Distribuie articolul