Ministra Ligia Deca a avut o întrevedere cu Joel Hellman, Decanul Facultății pentru Afaceri Internaționale –

Eduard Turcu

În cadrul vizitei în SUA, Ligia Deca, ministra liberală a Educației, s-a întâlnit cu Joel Hellman, Decanul Facultății pentru Afaceri Internaționale, și cu Diana Dumitru, coordonatoarea Studiilor Românești din cadrul Universității Georgetown din Washington.

„Cu prof. Hellman am discutat despre posibilitatea de a organiza mobilități pentru studenții români și americani prin programul Erasmus+. Cei mai mulți studenți ai Universității Georgetown studiază în străinătate pe durata unui semestru sau a unui curs în timpul verii. Conform discuțiilor avute, România poate deveni o destinație atractivă pentru studenții americani interesați de evoluțiile din regiune, în actualul context geo-politic.

Interacțiunea cu studenții a fost o surpriză frumoasă, conversația noastră incluzând teme precum fenomenul radicalizării, atitudinile politice ale tinerilor din Romania, efectele invaziei Rusiei asupra Ucrainei și efortul statului român de a asigura acces la educație copiilor ucraineni. 

A fost o plăcere sa răspund întrebărilor studenților americani și am convingerea că parteneriatele între Universitatea Georgetown și instituțiile românești de învățământ superior și de cercetare din România se vor multiplica”, a declarat Ligia Deca, ministra liberală a Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Distribuie articolul