Ministra Ligia Deca a avut o întrevedere cu Julia Nowakowska, directorul Biroului de Tehnologii Educaționale

Eduard Turcu

Ligia Deca, ministra liberală a Educației, a avut o întrevedere cu Julia Nowakowska, directorul Biroului de Tehnologii Educaționale, Natalie Brown, consilier diplomatic al Biroului pentru Relații Internaționale, și dr. Samantha Peterson, consilier al Biroului pentru Afaceri Globale, din cadrul Smithsonian, cel mai mare complex muzeal din lume.

„În jurul Smithsonian s-a format o comunitate mare de profesori care valorifică, în scopul învățării, colecțiile de artă, istorie, științe naturale și astronomie. În acest sens, echipa Smithsonian a creat o multitudine de resurse educaționale care pot fi folosite cu sau fără pregătire specială. Dintre acestea, peste 6 milioane de exponate pot fi utilizate și de profesorii români datorită Laboratorului de învățare Smithsonian. Vă invit să-l descoperiți și să dați mai departe: https://learninglab.si.edu/.

În acord cu noua lege a învățământului preuniversitar, Ministerul Educației va veni în sprijinul cadrelor didactice și va face tot posibilul pentru a facilita accesul profesorilor români la cele mai bune resurse online.

Experiența echipei Smithsonian de dezvoltare a Laboratorului de învățare mi-a confirmat că pentru a construi o astfel de platformă de succes este important să punem nevoile cadrelor didactice în centrul atenției: să înțelegem cerințele lor și să ne asigurăm că platforma este ușor de folosit în funcție de interesele acestora – nivel de studiu, temă, mărimea grupului, de exemplu.

Vom continua să explorăm împreună cu partenerii noștri americani și alte bune practici cu privire la accesarea resurselor digitale și sprijinirea educației ȘTIAM”, a declarata Ligia Deca, ministra liberală a Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook

Distribuie articolul