Ministrul Adrian Veștea a discutat la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România despre problemele autorităților publice locale în implementarea legislației existente

Ciprian S.
Ministrul Adrian Veștea a discutat la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România despre problemele autorităților publice locale în implementarea legislației existente

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a participat la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, în cadrul căreia am discutat despre problemele pe care le întâmpină autoritățile publice locale în implementarea legislației existente și în derularea unor proiecte, precum și despre oportunitățile de finanțare a proiectelor de dezvoltare locală, prin intermediul programelor pe care le coordonează Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

”Totodată, le-am prezentat participanților la eveniment stadiul acestor programe care contribuie la modernizarea satului românesc.

Astfel, prin cele două etape ale PNDL, 9.542 de obiective, în valoare totală de 33,4 miliarde de lei, au beneficiari din mediul rural.

Prin Programul ”Anghel Saligny”, dintre cele 2.944 de contracte semnate, 82% vizează obiective care se implementează în mediul rural (2.426 de contracte), în valoare de peste 24 miliarde de lei.

De asemenea, prin PNRR au fost semnate aproape 4.000 de contracte cu beneficiari din mediul rural, în valoare de peste 1 miliard de euro, pentru valul renovării, fondul local și construcția de creșe, iar dintre cele 1.109 contracte aflate în derulare la Compania Naţională de Investiţii, peste 740 sunt implementate în mediul rural, valoarea acestora ridicându-se la suma de 5,78 miliarde de lei.

I-am asigurat pe cei prezenți că vom continua să investim în infrastructura locală și să identificăm noi surse de finanțare întrucât avem nevoie de politici unitare și coerente pentru dezvoltarea comunităților.

Asociația Comunelor din România reprezintă un reper pentru autoritățile administrației publice centrale, deoarece reușește să identifice și să aducă în atenția Guvernului cele mai stringente probleme cu care se confruntă comunitățile locale în furnizarea serviciilor publice către cetățeni, dar și să propună soluții fundamentate pentru remedierea acestora.”, a transmis liberalul Adrian Veștea.

Sursă: Facebook Adrian Veștea

Distribuie articolul