Ministrul Adrian Veștea a efectuat o vizită de lucru în județul Teleorman pentru a analiza stadiul proiectelor finanțate prin programele coordonate de MDLPA

Ciprian S.
Adrian Veștea - noul ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a efectuat o vizită de lucru în județul Teleorman pentru a discuta cu autoritățile locale despre progresele înregistrate în implementarea proiectelor de infrastructură.

”Am acceptat cu plăcere invitația de a participa la întâlnirea cu reprezentanții autorităților teleormănene întrucât, numai printr-un dialog consistent și continuu între administrația publică centrală și cea locală, ne putem îndeplini proiectele și obiectivele propuse, în beneficiul cetățenilor. În acest sens, am toată disponibilitatea de a avea discuții constructive cu factorii decidenți și de a face o analiză serioasă, pertinentă și periodică a situației la nivelul administrației publice locale, pentru realizarea acestui obiectiv comun.”, a precizat ministrul dezvoltării.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei finanțează în județul Teleorman 254 de proiecte de infrastructură, în valoare totală de peste 1,25 milioane de lei.

Prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny,” în Teleorman sunt alocate 1,82 milioane de lei pentru 131 de obiective care vizează modernizarea drumurilor și a podurilor, extinderea sau înființarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, precum și înființarea unor sisteme de distribuție a gazelor naturale.

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) finanțează cu aproximativ 330 de milioane de lei, 161 de proiecte de reabilitare termică și eficientizare energetică a unor instituții publice și clădiri rezidențiale multifamiliale, de asigurare a infrastructurii pentru transportul verde sau de elaborare și actualizare a documentațiilor de planificare urbană și amenajarea teritoriului.

Totodată, Compania Națională de Investiții asigură peste 753 de milioane de lei pentru 72 obiective contractate și în diferite stadii de implementare, dintre care 145 de milioane de lei reprezintă investiții în municipiul Alexandria pentru un complex sportiv și sediul Tribunalului Teleorman și al Judecătoriei Alexandria.

În această vizită de lucru, alături de Ministrul Adrian Veștea au fost prefectul județului Teleorman, Haralambie Epure, și domnii senatori Eugen Pârvulescu și Ciprian Pandea.

Sursă: Facebook Adrian Ioan Veștea / Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Distribuie articolul