Ministrul Adrian Veștea a participat la Balul Portului Popular de la Homorod

Ciprian S.
Ministrul Adrian Veștea a participat la Balul Portului Popular de la Homorod

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a participat la Balul Portului Popular de la Homorod.

În inima Transilvaniei, începând cu anul 1980, în satul Homorod se organizează un eveniment care adună la un loc comunitatea într-un spectacol viu de culoare, muzică și dans: Balul Portului Popular.

”Acest eveniment, așteptat cu nerăbdare de locuitori, nu este doar o sărbătoare, ci o punte între trecut și prezent, o modalitate de a onora și păstra tradițiile străbune.

M-am bucurat să fiu și anul acesta alături de locuitorii din comuna Homorod, să le ascult poveștile și să îmbrac straiele zonei!

De la oamenii locului, am aflat că Balul Portului Popular a fost sărbătorit începând cu anul 1980. Până atunci, sătenii se adunau la Balul Însuraților, unde tinerii nu aveau acces.

Balul Portului Popular de la Homorod este mai mult decât o sărbătoare; este un testament al rezilienței și al dragostei pentru tradiție.

În fiecare an, comunitatea din Homorod demonstrează că, în ciuda modernizării rapide, rădăcinile culturale rămân adânc înfipte în inimile lor. Prin dans, muzică și costume străvechi, balul reușește să păstreze vie flacăra tradiției, luminând calea pentru viitoarele generații.”, a transmis liberalul Adrian Veștea.

Sursă: Facebook Adrian Veștea

Distribuie articolul