Ministrul Adrian Veștea a semnat contractele pentru finanțarea a 33 de noi investiții în infrastructura rutieră și tehnico-edilitară prin PNI Anghel Saligny în valoare totală de peste 228 mil. lei

Ciprian S.

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a semnat contractele pentru finanțarea a 33 de noi investiții în infrastructura rutieră și tehnico-edilitară prin PNI Anghel Saligny.

Contractele, în valoare totală de 228.490.464 de lei, vizează modernizarea drumurilor de interes local, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și a rețelelor de canalizare menajeră, amenajarea șanțurilor și a rigolelor din zona drumurilor publice, precum și construirea unor poduri și podețe.

”Aceste investiții vor aduce beneficii semnificative comunităților locale, contribuind la creșterea calității vieții locuitorilor și la evitarea riscului de depopulare în zonele mai puțin dezvoltate. 

Programul <<Anghel Saligny>> are, ca obiective, nu doar creșterea calității vieții locuitorilor, evitarea riscului de depopulare în comunitățile mai puțin dezvoltate și reducerea decalajelor dintre regiuni, ci și crearea de noi oportunități de dezvoltare economică, care să genereze locuri de muncă și venituri către bugetul local, venituri din care se pot asigura cotele de finanțare pentru alte investiții necesare comunităților locale. De aceea, ca orice program național de investiții, presupune implicare din partea tuturor autorităților locale, pentru a gestiona cât mai bine toate etapele de implementare a proiectelor, dar înseamnă, în egală măsură, și beneficii pentru fiecare localitate.”, a precizat ministrul dezvoltării.

Sursă: Facebook Adrian Veștea

Distribuie articolul