Ministrul Adrian Veștea a vorbit în deschiderea Forumului Euro-Atlantic pentru reziliență

Ciprian S.
Ministrul Adrian Veștea a vorbit în deschiderea Forumului Euro-Atlantic pentru reziliență

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a vorbit În deschiderea Forumului Euro-Atlantic pentru reziliență despre integrarea principiilor rezilienței În cadrul strategiilor de dezvoltare la nivel național sau sectorial.

”Diversele crize pe care le-am traversat În ultimii ani ne-au arătat importanța rezilienței În procesul de dezvoltare a statelor. Pandemia de Covid şi conflictul geopolitic din vecinătatea noastră ne-au făcut să Înțelegem cât de fragilă poate fi dezvoltarea, Europa fiind expusă la o inversare a tendinței de creştere şi la o uşoară depreciere a standardului de viață. Ca urmare a acestor provocări, devine esențial ca, În toate sectoarele prioritare, dezvoltarea să fie nu doar sustenabilă, ci şi rezilientă În fața eventualelor crize, indiferent de natura lor.

Pentru a răspunde acestei exigențe, este necesară asumarea angajamentului politic de a implementa, la nivel central şi local, practici de dezvoltare rezilientă, prin alocarea de resurse importante În cadrul programelor naționale şi europene gestionate.

Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis ieri, În deschiderea Forumului Euro-Atlantic pentru reziliență, organizat, timp de două zile, la București, și care a reunit experți În reziliență din mai multe țări NATO și UE.

Investițiile În reziliență sunt investiții pentru o dezvoltare durabilă, de aceea cred că ar trebui extinsă integrarea principiilor rezilienței În cadrul strategiilor de dezvoltare la nivel național sau sectorial!”, a declarat ministrul liberal Adrian Veștea.

Sursă: Facebook Adrian Veștea

Distribuie articolul