Ministrul Adrian Veștea a vorbit la Forumul mobilității sustenabile despre principalele măsuri pe care Ministerul Dezvoltării le implementează în domeniul mobilității urbane durabile

Ciprian S.
Ministrul Adrian Veștea a vorbit la Forumul mobilității sustenabile despre principalele măsuri pe care Ministerul Dezvoltării le implementează în domeniul mobilității urbane durabile
Sursă Foto: Facebook Ministrul Adrian Veștea
  • În cadrul componentei 10 - Fondul local din Planul Național de Redresare și Reziliență, Ministerul Dezvoltării susține și finanțează investițiile în mobilitatea urbană durabilă, beneficiind de o alocare de 580 de milioane de euro pentru achiziționarea de vehicule nepoluante noi, cu emisii zero de gaze de eșapament.
  • De asemenea, Ministerul Dezvoltării are la dispoziție 165 de milioane de euro pentru achiziționarea a 13.200 de puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice, până în semestrul al doilea din 2026.

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a vorbit la Forumul mobilității sustenabile, organizat de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile.

”I-am informat pe participanții la eveniment despre principalele măsuri pe care Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației le implementează în domeniul mobilității urbane durabile.”, a transmis liberalul.

De asemenea, ministrul liberal al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a precizat că ”prin asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, cum ar fi autovehiculele, bicicletele, punctele de reîncărcare pentru vehiculele electrice și sistemele inteligente de management urban/local, ne propunem să promovăm mobilitatea urbană durabilă”.

”Prin toate aceste măsuri de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, de mobilitate inteligentă și de promovare a unui transport verde, contribuim la creșterea calității vieții cetățenilor și a atractivității comunităților. O localitate smart se bazează pe infrastructură digitală, pe interconectivitate și pe dezvoltare economico-socială echitabilă și sustenabilă, cu rezultate vizibile pe termen mediu și lung.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este dedicat promovării mobilității urbane durabile și va continua să implementeze măsuri concrete pentru a aduce beneficii semnificative comunităților noastre.”, a menționat Ministrul Adrian Veștea.

Sursă: Facebook Adrian Veștea

Distribuie articolul