Ministrul Adrian Veștea: Investiții concrete pentru comunitățile din județul Bacău

Ciprian S.
Ministrul Adrian Veștea: Investiții concrete pentru comunitățile din județul Bacău

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a fost în vizită de lucru în județul Bacău, pentru a constata progresul lucrărilor la o serie de proiecte de investiții importante pentru comunitățile locale.

În comuna Oituz, progresul lucrărilor la podul rutier în punctul Gălățanu, finanțat cu peste 9 milioane de lei, a depășit 55%. Acest pod va asigura o legătură mai sigură și mai rapidă între două zone importante ale comunei.

La Slănic Moldova, printr-o finanțare de peste 17 milioane de lei, se realizează reabilitarea torenților, scopul principal al lucrărilor fiind protecția riveranilor și a drumurilor de acces. Aceste lucrări vor contribui la reducerea riscului de inundații și vor asigura o mai bună circulație a vehiculelor.

În orașul Dărmănești, prin Programul “Anghel Saligny”, 20 de milioane de lei sunt folosiți pentru centura ocolitoare, iar prin CNI 7 milioane de lei sunt alocați pentru o sală de sport școlară. Aceste investiții vor îmbunătăți infrastructura rutieră și vor oferi noi oportunități de recreere pentru elevi.

În Comănești, o bază sportivă modernă se dezvoltă pentru a susține activități sportive variate. Această bază va contribui la promovarea sportului și a unui stil de viață sănătos în comunitate.

”De asemenea, Ministerul Dezvoltării și Compania Națională de Investiții investesc și în extinderea spațiilor de spitalizare la Spitalul Municipal de Urgență din Moinești. Aceste lucrări vor asigura accesul la servicii medicale de calitate pentru locuitorii din zonă. Toate aceste proiecte au un impact semnificativ pe termen mediu și lung, consolidând comunitățile și oferind sprijin esențial pentru cetățeni, de la utilități publice la infrastructură, școli, spitale și baze sportive.”, a precizat liberalul Adrian Veștea.

Sursă: Facebook Adrian Veștea

Distribuie articolul