Ministrul Adrian Veștea: Investiții majore pentru dezvoltarea municipiilor din România

Ciprian S.
Ministrul Adrian Veștea: Investiții majore pentru dezvoltarea municipiilor din România

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației,  a participat la întâlnirea Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România, unde a discutat despre oportunitățile de finanțare a proiectelor de dezvoltare locală prin intermediul programelor coordonate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, au fost aprobate pentru finanțare 343 de obiective de investiții, având ca beneficiari municipii și sectoare, cu o valoare totală de 3,72 miliarde lei.

De asemenea, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), 662 de obiective, cu o valoare totală de 2,32 miliarde de lei, au beneficiari din municipii și sectoare. Prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIPS), din totalul de 1.183 de investiții contractate și aflate în derulare, cu o valoare de peste 15,34 de miliarde de lei, aproximativ 240 de investiții sunt realizate în municipiile din România, însumând 7,24 miliarde de lei.

”Aceste investiții sunt esențiale pentru promovarea dezvoltării regionale și pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. Sunt deschis la dialog cu autoritățile locale și le voi oferi tot sprijinul necesar pentru implementarea acestor proiecte.”, a precizat ministrul liberal.

Sursă: Facebook Adrian Veștea

Distribuie articolul