Ministrul Adrian Veștea: proiect de 13,8 mil. euro pentru consolidarea securității în zonele de frontieră

Ciprian S.
Ministrul Adrian Veștea: proiect de 13,8 mil. euro pentru consolidarea securității în zonele de frontieră

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a anunțat alocarea de resurse financiare pentru consolidarea securității în zonele de frontieră.

”Am semnat în prezența autorităților din Serbia, contractul de finanțare pentru proiectul “SAFE” – Un climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă.

Acest proiect, în valoare de 13,8 milioane de euro, va consolida capacitatea instituțională a autorităților implicate în gestionarea frontierelor și va îmbunătăți siguranța și securitatea în zona de frontieră.

Prin finanțarea acestui proiect, contribuim semnificativ la dezvoltarea unui cadru de cooperare între cele două state, în vederea reducerii criminalității transfrontaliere și a migrației ilegale, consolidând, totodată, securitatea și protejarea lanțurilor de aprovizionare.

În perioada următoare, se vor contracta încă două proiecte de importanță strategică și două de infrastructură mare, cu un buget total de 24 milioane de euro. Aceste proiecte vor contribui la consolidarea securității în zona de frontieră, la gestionarea situațiilor de urgență și la asigurarea unor servicii medicale de calitate în aria Programului.”, a declarat ministrul liberal Adrian Veștea.

Proiectul, în valoare de 13,8 milioane de euro, va consolida capacitatea instituțională a autorităților implicate în gestionarea frontierelor și va îmbunătăți siguranța și securitatea în zona de frontieră, a transmis Ministerul Dezvoltării.

Sursă: Facebook Adrian Veștea

Distribuie articolul