Ministrul Adrian Veștea: Proiectele finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Dezvoltării continuă să prindă viață în toate județele țării

Ciprian S.
Ministrul Adrian Veștea: Proiectele finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Dezvoltării continuă să prindă viață în toate județele țării

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a transmis că proiectele finanțate de Ministerul Dezvoltării continuă să prindă viață în toate județele țării.

Ministrul liberal Adrian Veştea s-a aflat în județul Sibiu, unde s-a întâlnit cu autoritățile publice locale și a verificat stadiul lucrărilor la o serie de obiective care primesc finanțare prin programele coordonate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Secția de Neurologie a Spitalului Județean va fi reabilitată și dotată cu echipamente medicale prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), valoarea totală a finanțării fiind de 40,26 de milioane de lei. Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu beneficiază și de 104,3 milioane de lei pentru reabilitarea termică a Spitalului Nou, a Blocului Chirurgical, a Secției Dermatovenerice și a Unității Primiri Urgențe, precum și pentru dotarea Ambulatoriului.

Tot prin PNDL va fi modernizat drumul județean 107B, care face legătura între localitățile Slimnic și Păuca, valoarea investiției fiind de 111 milioane de lei, iar prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” se alocă 37,3 milioane de lei pentru reabilitarea DJ 141, pe segmentul care leagă limita județului Alba cu satele Broșteni și Bogatu Român.

”Mă bucur să constat că proiectele finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Dezvoltării continuă să prindă viață în toate județele țării. Infrastructura de transport și cea din sistemul sanitar sunt obiective esențiale pentru dezvoltarea comunității locale și a celor din apropiere, cu efecte de lungă durată. Trebuie să investim în sănătate, pentru ca oamenii să aibă acces la servicii medicale de calitate, indiferent de zona în care trăiesc, și trebuie să investim în infrastructura de transport întrucât aceasta creează conexiuni și contribuie la enomisirea timpului de deplasare, la dezvoltarea economiei și la promovarea turismului.”, a precizat ministrul Adrian Veștea.

Sursă: Facebook Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Distribuie articolul