Ministrul Adrian Veștea: Revolta de la Brașov, acum în manualele școlare

Ciprian S.
Ministrul Adrian Veștea Revolta de la Brașov, acum în manualele școlare

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a transmis că a susținut alături de deputatul liberal de Brașov, Gabriel Andronache, ca revolta eroilor brașoveni să fie recunoscută ca pagină de istorie în manualele școlare.

”Astăzi marcăm un moment de mândrie și recunoaștere pentru eroii neînfricați din 15 Noiembrie 1987.

După demersurile noastre în Parlament, cu sprijinul doamnei ministru Ligia Deca, am primit confirmarea oficială: Revolta anticomunistă de la Brașov din 1987 va fi prezentată distinct în capitolul dedicat mișcărilor de contestare a regimului comunist în manualul de liceu „Istoria comunismului în România”. Mai mult, revolta muncitorească de la Brașov va fi, de asemenea, studiu de caz în manualul opțional „Istoria revoluției române din 1989”, marcând astfel contribuția ei esențială ca precursoare a revoluției din Decembrie 1989.

Această victorie este tuturor celor care prețuiesc adevărul și dreptatea. Este un pas înainte în recunoașterea luptei pentru libertate și democrație și un omagiu adus curajului brașovenilor care și-au riscat viața pentru idealurile noastre comune.

Prin acest demers, ne asigurăm că generațiile viitoare vor înțelege și vor prețui sacrificiile făcute pentru libertatea lor. Aceasta este responsabilitatea noastră: să păstrăm vie memoria istorică și să educăm tinerii în spiritul valorilor democratice.”, a precizat ministrul liberal Adrian Veștea.

Sursă: Facebook Adrian Veștea

Distribuie articolul