Ministrul Adrian Veștea și Președintele CJ Brașov Şerban Todorică-Constantin au anunțat finalizarea lucrărilor de reabilitare realizate la DJ 132

Ciprian S.
Ministrul Adrian Veștea și Președintele CJ Brașov Şerban Todorică-Constantin au anunțat finalizarea lucrărilor de reabilitare realizate la DJ 132

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a anunțat că unul dintre cele mai importante obiective de investiții ale județului Braşov, modernizarea DJ 132, a fost finalizat.

”Încă de când eram președintele Consiliului Județean Brașov, m-am implicat În proiectul de reabilitare a acestui drum, care face legătura Între Rupea, Homorod, Mercheasa, Jimbor și limita județului Harghita.

Structura rutieră a drumului a fost complet refăcută, pe o lungime de 18,161 km, de la carosabil, acostamente, drumuri laterale, trotuare, şanțuri, rigole, podețe, 8 poduri, până la amenajarea alveolelor pentru stațiile de transport public.

Pentru siguranța circulației, au fost realizate parapete de protecție, marcaje longitudinale și transversale, indicatoare şi stâlpi rutieri, benzi rezonatoare.

Acest drum este important nu doar pentru deplasarea locuitorilor din partea nordică a județului nostru spre principalele căi rutiere, ci şi ca variantă de legătură interjudețeană Braşov – Harghita, creând noi oportunități de mobilitate pentru cetățenii României.

Finanțarea lucrărilor de realizare a acestui proiect extrem de necesar localităților din zona Rupea, În valoare de 68.251.441,20 de lei, a fost asigurată de Ministerul Dezvoltării, În cadrul etapei a II-a a Programului Național de Dezvoltare Locală, precum și de CJ Brașov.

Le mulțumesc colegilor mei din administrația publică a județului Braşov pentru implicarea În realizarea acestui proiect. In special, le mulțumesc primarilor din zona #Rupea pentru sprijin, preşedintelui Consiliului Județean Braşov, Şerban Todorică-Constantin, prefectului Mihai Cătălin Văsii, şi, nu În ultimul rând, locuitorilor din zona Rupea pentru răbdarea şi Înțelegere!”, a declarat liberalul Adrian Veștea.

Sursă: Facebook Adrian Ioan Veștea

Conform Proiectului Tehnic, lungimea sectorului de drum care s-a reabilitat prin acest proiect este de 18,161 km.

Valoarea totală a lucrărilor a fost de 68.251.441,20 lei, din care 60.165.005.90 lei reprezintă valoarea asigurată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

”Pentru acest obiectiv foarte important la nivelul comunităților locale din zona Rupea şi considerat o prioritate de autoritățile administrative ale județului Braşov, Consiliul Județean a accesat În decembrie 2017 fonduri importante de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

Drumul este vital nu doar pentru deplasarea locuitorilor din partea nordică a județului nostru spre principalele căi rutiere, ci şi ca variantă de legătură interjudețeană Braşov – Harghita.

DJ 132 este un drum extrem de important pentru comunitățile locale din nordul județului Braşov. Reabilitarea lui va genera o dezvoltare În plan economico-social pentru localitățile din zona Rupea şi va deschide o cale modernă de acces rutier Între județele Braşov şi Harghita.

Drumul reabilitat va facilita dezvoltarea turismului, având În vedere că satele prin care trece sunt recunoscute pentru bisericile fortificate săseşti, pentru monumente ale naturii aşa cum este stejarul de la Mercheaşa, dar şi pentru alte atracții menite să stârnească interesul vizitatorilor.”, a declarat Şerban Todorică-Constantin, Președintele Consiliului Județean Braşov.

Sursă: Facebook Şerban Todorică-Constantin

Distribuie articolul