Ministrul Energiei, Virgil Popescu: A fost aprobat Memorandumul cu privire la Aprobarea asocierii României la Alianța Globală Eoliană Offshore

Media PNL

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a solicitat ca țara noastră să fie admisă ca membru în Global Offshore Wind Alliance cu ocazia ceremoniei de deschidere a celei de-a XIII-a sesiuni a Adunării Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA).

De asemenea, ministrul a parcurs pașii necesari pentru admitere și a fost aprobat Memorandumul cu privire la ”Aprobarea asocierii României la Alianța Globală Eoliană Offshore (GOWA), sub egida Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA)”.

Asocierea la GOWA poate oferi României avantajele corespunzătoare sprijinului pentru furnizarea de asistență tehnică în vederea inițierii demersurilor de extindere a producției de energie eoliană offshore la nivel național și/sau regional, precum și accesului la cunoștințe și bune practici privind aspectele tehnice, financiare și de reglementare care vizează energia eoliană offshore.

România este o țară cu potențial semnificativ de resurse eoliene offshore în regiunea Mării Negre. Conform unui studiu al Băncii Mondiale, potențialul teoretic este estimat la 76 GW, din care 22 GW pentru turbine cu fundație fixă si 54 GW pentru turbine cu fundație plutitoare.” a transmis Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Virgil Popescu

Distribuie articolul