Ministrul Energiei Virgil Popescu: Romgaz, Transgaz și OMV-Petrom accelerează procesul de exploatare a gazelor din Marea Neagră

Media PNL

Ministrul Energiei Virgil Popescu a participat alături de premierul Nicolae-Ionel Ciucă, la ceremonia de semnare a declarației ceremoniale de către Transgaz, OMV-Petrom și Romgaz privind încheierea contractelor de transport al gazelor naturale.

”Un nou pas important pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, din perimetrul Neptun Deep. Astăzi alături de prim – ministrul Nicolae Ciucă am participat la ceremonia de semnare a declarației ceremoniale de către Transgaz, OMV-Petrom și Romgaz privind încheierea contractelor de transport al gazelor naturale.”, a precizat Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Energiei a menționat că prin încheierea contractului se rezervă capacitatea tehnică necesară pentru preluarea gazelor în Sistemul Național de Transport, fapt care va permite valorificarea pe piață a gazelor naturale din zăcămintele din perimetrul Neptun Deep. Contractul a fost încheiat pentru perioada septembrie 2026 – septembrie 2042.

”Îi încurajez pe cei de la Romgaz și OMV – Petrom să accelereze procesul pentru a începe cât mai curând lucrările de exploatare. Pentru că ne dorim ca gazul românesc să fie folosit în casele românilor și, totodată, să ne asigure independența energetică.”, a transmis în încheiere ministrul.

Sursa: Facebook Virgil Popescu

Distribuie articolul