Ministrul Energiei, Virgil Popescu, se întâlnește cu Bertrand Piccard pentru a discuta despre soluțiile de energie curată în România

Media PNL

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut o întâlnire de lucru cu Bertrand Piccard, președintele Fundației Solar Impulse, Ambasador ONU pentru mediu și consilier special al Comisiei Europene. Întâlnirea a avut loc pentru a discuta soluțiile de energie curată în România și pentru a promova inovația în acest domeniu.

Ministrul Virgil Popescu și Bertrand Piccard discută despre energia nucleară și alte soluții de energie curată în România

Bertrand Piccard este cunoscut pentru recordurile sale mondiale în domeniul aviației, navigând în jurul lumii fără escală într-un balon și la manșa avionului Solar Impulse alimentat cu energie solară. Scopul său a fost de a demonstra modul în care tehnologiile curate pot realiza imposibilul, lucru pe care l-a și reușit stabilind două recorduri mondiale.

În cadrul întâlnirii de lucru cu ministrul Energiei, Bertrand Piccard a discutat despre importanța energiei curate și a prezentat idei inovatoare pentru România. Ministrul Popescu a vorbit despre necesitatea de a prioritiza soluțiile de energie curată pentru România și a subliniat importanța energiei nucleare în procesul de decarbonizare.

În ceea ce privește energiile regenerabile, există multe oportunități în România și trebuie să lucrăm împreună pentru a le explora. Energia curată și eficientă poate fi, de asemenea, foarte profitabilă“, a declarat Bertrand Piccard.

Este important să avem o abordare inovatoare în ceea ce privește energia curată în România și să prioritizăm soluțiile de energie curată. Energia nucleară are un rol important în acest proces de decarbonizare și nu poate fi ignorată“, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

La întâlnirea de lucru au mai participat secretarul de Stat în ministerul Energiei, Dan Drăgan, și o delegație din partea Ambasadei Elveției în România.

Întâlnirea dintre ministrul Energiei, Virgil Popescu, și Bertrand Piccard a evidențiat importanța inovației și a soluțiilor de energie curată pentru România. Energia nucleară a fost una dintre temele principale discutate, iar ambii părți au subliniat importanța prioritizării soluțiilor de energie curată în țară.

Sursa: Facebook Virgil Popescu

Distribuie articolul