Ministrul Marcel Boloș: inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală au aplicat amenzi în valoare de 4 mil. lei

Media PNL

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a declarat că atunci când Guvernul României a decis plafonarea marjelor de adaos comercial la alimentele esențiale, a spus că este important ca efectele măsurii să apară pe tot lanțul, de la procesator până la vânzătorul final și distribuitor.

Urmare a controalelor efectuate zilele acestea în București de inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală, au fost aplicate amenzi în valoare de 4 milioane lei.

Inspectorii antifraudă au sancționat un operator economic care activează în domeniul distribuției de legume-fructe, cu o amendă în valoare totală de 2 milioane de lei pentru depășirea în mod repetat a cotei de adaos comercial prevăzută de ordonanță.

Este vorba despre un operator economic care este furnizor pentru marile lanțuri de magazine și majoritatea hypermarket-urilor.

De asemenea, un alt distribuitor din București a fost amendat cu 2 milioane de lei pentru nerespectarea cotei de maximum 5% față de prețul de achiziție al unor produse alimentare, cum ar fi fasole uscată, ulei etc.

Reamintesc că măsura are ca obiectiv final ieftinirea prețului la produsele alimentare printr-o plafonare a marjelor de adaos comercial, la nivel de procesator cu 20%, la nivel de distribuitor cu 5% și la nivel de vânzător final cu 20%.

Decizia a venit pentru ca familiile de români să nu fie nevoite să plătească și 80% mai mult la un produs esențial, cum ar fi pâinea sau laptele. Scopul nostru este ca oamenii să găsească în magazine prețuri corecte. S-au văzut efectele: produse mai ieftine și cu 50%.

Țin să subliniez însă că aceste reduceri de prețuri funcționează pe termen scurt. Pe termen lung este nevoie de creșterea producției interne, pentru a determina cu adevărat o scădere a prețurilor. Continuăm să găsim soluţii şi să investim în industria alimentară, pentru ca noi să procesăm ceea ce producem.” a precizat ministrul.

Sursa: Faceboook Marcel Boloș

Distribuie articolul