Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș: S&P ne reconfirma ratingul și perspectiva stabilă

Media PNL

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a declarat că o nouă recunoaștere a angajamentului ferm pe care îl avem de a menține stabilitatea economică, a controla deficitul bugetar și a promova reformele structurale.

De ce este important pentru noi? Ne ajută să accesăm piețele de capital la costuri mai reduse și să atragem mai multe investiții străine în România. Pentru oameni însemnă crearea de locuri de muncă, salarii mai mari și îmbunătățirea calității vieții.

În evaluarea sa, S&P evidențiază angajamentele de a continua reformele și agenda fiscală echilibrată și credibilă pe termen mediu susținute de Strategia de redresare și reziliență a României.

De asemenea, subliniază reziliența de care a dat dovadă piața muncii din țara noastră precum și creșterea salariului real în martie 2023, mai devreme decât în multe alte țări din Europa Centrală și de Est.

Cum se îmbunătățește acest rating? Prin reducerea structurală a deficitului fiscal și a deficitului de cont curent. Mai simplu, să ai cheltuieli mai mici decât încasezi.

Ceea ce ne cere și Comisia Europeană, dacă vrem să primim toți banii europeni care ne sunt alocați pentru autostrăzi, școli, sistem de canalizare și mulți alți vectori ai dezvoltării care ne influențează fiecare zi din viață.
S&P a confirmat, de asemenea, că pachetul de măsuri asumat de Guvernul României este vital în acest sens.” a conchis ministrul.

Sursa: Facebook Marcel Boloș

Distribuie articolul