Ministrul Justiței Alina Gorghiu: Proiectul legislativ privind elaborarea programelor de reintegrare a deținuților a fost votat în Camera Deputaților

Denis

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat faptul că proiectul de lege, inițiat de Ministerul Justiției, prin care Administraţia Naţională a Penitenciarelor va elabora programe de interes național de reintegrare în colaborare cu instituții publice, organizații guvernamentale și neguvernamentale, a fost adoptat în plenul Camerei Deputaților.

„România are 23 688 de deținuți. Gradul de recidivă este de 36.75%, cea mai scăzută rată din ultimii 12 ani. Dintre ei, 6 065 muncesc în penitenciare, 250 sunt femei și 5.815 bărbați. Iar 2.273 de deținuți urmează cursuri școlare. E important să îi pregătim pentru momentul reintegrării în societate. E nevoie ca acești oameni să își poată găsi de muncă după eliberare. Mulți nu reușesc și comit din nou infracțiuni. Acest cerc vicios trebuie oprit.

Soluția este diversificarea cursurilor de calificare/recalificare profesională pentru deținuți. Ca să fie pe picioarele lor, oferta de formare trebuie să fie în acord cu cerințele pieței muncii și cu nivelul de studii.”, transmite Alina Gorghiu.

De asemnea, liberala precizează că: „Proiectul include și alte programe psihologice, educaționale și sociale. Mă refer aici la cursuri pentru dezvoltarea abilităților parentale, alfabetizare, educație juridică.”

Sursa: Facebook Alina Gorghiu

Distribuie articolul