Ministrul Justiției Alina Gorghiu a participat la Conferința “Conjugarea eforturilor pentru combaterea traficului de persoane”

Denis

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat faptul că a participat la Conferința “Conjugarea eforturilor pentru combaterea traficului de persoane”, alături de președintele Senatului, Nicolae Ciucă, ambasadorul Spaniei, Jose Antonio Hernandez Perez-Solorzano, și reprezentanta Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac.

„Doar în 2023, în primele 6 luni, au fost 2100 de dosare privind traficul de persoane. 550 au fost soluționate. În 155 de dosare au fost trimiși în judecată 290 de inculpați.

Avem o colaborare judiciară foarte bună cu Regatul Spaniei pe tema traficului de persoane. La fel și cu Franța, Marea Britanie, Belgia, Italia etc..

Sprijinirea victimelor este la fel de importantă. Ministerul Justiției a înființat Unitatea pentru Protecția Victimelor infracțiunilor pentru a facilita accesul efectiv la compensații prin acordarea unor vouchere.”, transmite Alina Gorghiu, Ministrul Justiției.

De asemenea, liberala precizează că: „Rămânem dedicați luptei împotriva traficului de persoane!”

Sursa: Facebook Alina Gorghiu

Distribuie articolul