Ministrul Justiției Alina Gorghiu anunță 5 sedii moderne de instanță până la finalul lui 2023 și peste 2.000 de locuri noi de detenție

Denis

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat 5 sedii moderne de instanță până la finalul lui 2023 și peste 2.000 de locuri noi de detenție ca urmare a parteneriatului dintre Ministerul Justiției și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației până în 2025.

„Asigurarea infrastructurii judiciare devine o problemă din ce în ce mai presantă, în lumina ultimelor activități desfășurate de instituții ca DNA, DIICOT, Poliția Română. Ministerul Justiției are în vedere creșterea ritmului investițiilor, atât la nivelul instanțelor, cât și la nivelul penitenciarelor. Sprijinul ministrului Adrian Ioan Veştea și al echipei Ministerului Dezvoltării este esențial, pentru că o parte din investiții sunt desfășurate prin C.N.I. În curând, sper să deblocăm lucrările la câteva penitenciare. Este un semnal bun, inclusiv la nivel internațional. Dacă toate lucrurile merg bine, spre finalul anului, vom începe lucrările pentru 300 de locuri de detenție la penitenciarul Gherla, județul Cluj.”, transmite Alina Gorghiu.

Ministerul Justiției, prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor, lucrează împreună cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, pentru a atinge următoarele rezultate:

  • darea în folosință a 5 sedii de instanță până la finalul anului 2023;
  • crearea a 2025 locuri noi de detenție până la finalul anului 2025.

Sursa: Facebook Alina Gorghiu

Distribuie articolul