Ministrul Marcel Boloș a discutat cu agențiile de rating S&P și Moody’s despre strategiile care vor fi abordate pentru asigurarea stabilității macroeconomice

Eduard Turcu

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a discutat cu agențiile de rating S&P și Moody’s despre particularitățile economice ale României și despre strategiile care vor fi abordate pentru asigurarea stabilității macroeconomice.

„În contextul vizitei de lucru la Washington, am avut discuții foarte constructive cu agențiile de rating S&P și Moody’s, despre particularitățile economice ale României și despre strategiile pe care le vom aborda pentru asigurarea stabilității macroeconomice. În ultimul an, agențiile ne-au reconfirmat ratingul suveran și perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere.

De ce este foarte important ce rating primește România? Un rating ridicat facilitează accesul la finanțare pe piețele internaționale de capital la costuri mai reduse. Investitorii străini au tendința de a se orienta către țările cu ratinguri ridicate, deoarece acestea sunt considerate mai stabile. În esență, o țară cu un rating înalt este adesea văzută ca fiind un partener mai fiabil și mai stabil în afaceri.

În ceea ce ne privește, este evident că economia noastră are un potențial considerabil, dar este, de asemenea, important să recunoaștem provocările cu care ne confruntăm. În acest context, am subliniat angajamentul nostru ferm față de reformele structurale și de politicile fiscale responsabile.

Planurile noastre vizează consolidarea fiscală, creșterea investițiilor în infrastructură și educație, stimularea investițiilor private, precum și promovarea unei guvernanțe economice eficiente și transparente. Aceste inițiative vor contribui la creșterea competitivității economice și la crearea unui mediu propice pentru investiții durabile”, a spus Marcel Boloș, ministrul liberal al Finanțelor.

sursă: Marcel Boloș, Facebook

Distribuie articolul