Ministrul Marcel Boloș a semnat indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul Pașcani-Suceava din A7

Eduard Turcu

Marcel Boloș, ministrul Finanșelor, a semnat indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul Pașcani-Suceava din A7, un pas important pentru finanțarea legăturii întregii regiuni a Moldovei cu Bucureștiul.

„Tronsonul acesta este amplasat pe raza județelor Iași, Suceava și Botoșani și va asigura legătura între tronsoanele Bacău – Pașcani (deja în execuție) și Suceava-Siret, aflat în proiectare. În valoare de 9,2 miliarde lei, investiția este finanțată din bani europeni prin Programul Transport și de la bugetul de stat, cuprinzând inclusiv lucrările de infrastructură auxiliară și alte costuri asociate. Lungimea totală a traseului este de 62 km, structurat în două loturi.

Pentru că tot vorbeam zilele trecute despre planificare, A7 este dovada că printr-o abordare strategică poți să pui bazele unor proiecte de amploare. Faptul că nu am fi putut asigura finanțarea intregii investiții printr-un singur instrument nu a fost un impediment. A7 este rezultatul unei strategii care implică coordonarea și utilizarea eficientă a resurselor de care dispunem din bani europeni”, a spus Marcel Boloș.

Ministrul a precizat că porțiunea Ploiești-Buzău-Focșani-Pașcani este finanțată prin PNRR, iar continuarea până la Siret prin Programul Transport 2021-2027.

„Mulți uită că pentru a accesa fondurile europene aferente sectorului de transport, MF trebuie să asigure partea de confinanțare din bugetul național. Pentru următorii ani avem nevoie de 10 miliarde de euro care să acopere toate aceste proiecte în care suntem angrenați”, a transmis Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

sursă: Marcel Boloș, Facebook

Distribuie articolul