Ministrul Mediului Mircea Fechet a verificat marile lanțuri de magazine privind trecerea către operaționalizarea sistemului de garanție-returnare

Paul

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a verificat marile lanțuri de magazine pentru a asigura operaționalizarea sistemului de garanție-returnare. Prin intermediul acestui sistem, fiecare ambalas de băutură din plastic, aluminiu sau sticlă vor purta marca SGR și va avea o garanție de 50 de bani.

„La termenul stabilit, toată infrastructura trebuie să fie pregătită să preia ambalajele de băuturi din plastic, aluminiu sau sticlă, care vor purta marca SGR și garanția de 50 de bani. La unul dintre magazinele Mega Image am văzut un nou exemplu pozitiv: un retailer cu acoperire națională care are toate premisele să aducă o contribuție importantă la soluția noastră pentru un mediu mai curat și sustenabil.

Vom continua să colaborăm strâns cu partenerii din industrie pentru implementarea eficientă a SGR și suntem încrezători că, împreună, putem schimba în bine modul în care gestionăm deșeurile de ambalaje”, transmite ministrul liberal.

Sursa: Mircea Fechet

Distribuie articolul