Ministrul Mediului Mircea Fechet a vizitat instalația de biogaz Genesis Biotech – reciclare anuală a 60.000 tone de resturi alimentare

Paul

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a vizitat instalația de biogaz Genesis Biotech situată la Filipeștii de Pădure, județul Prahova. Liberalul a precizat că prin intermediul acestei instalații se reciclează anual circa 60.000 de tone de resturi alimentare.

„Singura soluție pentru a ne conforma la țintele de deviere de la depozitare, stabilite la nivelul UE, este aceea de a colecta corespunzător fracția biodegradabilă, care reprezintă aproximativ 50% din cele peste 6 milioane de tone de deșeuri pe care le generăm anual.

Genesis Biotech este o instalație de biogaz situată la Filipeștii de Pădure, în județul Prahova, care colectează și reciclează deșeuri organice alimentare biodegradabile, provenite din producție, distribuție și comerț”, transmite Mircea Fechet.

„M-am bucurat să găsesc și în România astfel de soluții performante pentru reciclarea bio-deșeurilor, care sunt pregătite să preia aceste cantități, să le proceseze și să le introducă în economia circulară.

Am aflat în vizita mea de aici despre planurile de dezvoltare ale companiei și sper ca toți actorii de pe lanț să țină pasul, astfel încât o cantitate cât mai mare de deșeuri biodegradabile să devină materie primă pentru acest model de business sustenabil”, adaugă ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Sursa: Mircea Fechet

Distribuie articolul