Ministrul Mircea Fechet a participat la cea de-a 7-a ediţie a Forumului de Protejare a Infrastructurii Critice

Eduard Turcu

Mircea Fechet, ministrul liberal al Mediului, Apelor și Pădurilor, a participat la cea de-a 7-a ediţie a Forumului de Protejare a Infrastructurii Critice, parte a Digital Innovation Summit Bucharest 2024.

„Colectăm în fiecare zi milioane sau zeci de milioane de date, fie prin platformele Administraţiei Fondului pentru Mediu, fie prin sistemele de trasabilitate a deşeurilor, fie prin sistemul SUMAL 2.0 cu care monitorizăm tot ce înseamnă management forestier în România, facilitarea unei interacţiuni mai simple cu cetăţeanul, un alt element cheie unde încercăm să folosim digitalizarea.

Astăzi putem spune că am digitalizat cea mai mare parte a proceselor prin care interacţionăm cu cetăţenii, dar în acelaşi timp, trebuie să admit că mai avem foarte mult de muncit în ceea ce priveşte trasabilitatea masei lemnoase.

Parteneriatul nostru cu Google e un pas important în acest sens. Analiza pe care am făcut-o a utilizat cele mai noi tehnologii de sisteme Cloud și Inteligență Artificială, în vederea identificării neregulilor în utilizarea SUMAL 2.0.

Am reuşit astfel să evaluăm toate avizele de transport de masă lemnoasă din luna noiembrie a anului trecut. Acest lucru s-a făcut folosind mai puţin de o secundă pentru evaluarea fiecărui aviz, mai exact 0,64 secunde pentru fiecare aviz de transport. Folosind inteligenţa artificială, această companie a putut să ne pună la dispoziţie mii de situaţii suspecte. Așadar, trebuie să vedem în toate domeniile care sunt beneficiile pe care tehnologia le poate aduce și să le valorificăm așa cum se cuvine”, a transmis Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

Distribuie articolul