Ministrul Mircea Fechet a participat la conferința  ”Economie circulară, de la bune intenții la practică”, organizată de publicația Green Report

Eduard Turcu

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a participat la conferința  ”Economie circulară, de la bune intenții la practică”, organizată de publicația Green Report.

Mircea Fechet: „Participanții au dezbătut  problemele sistemice legate de colectarea separată fără de care revalorificarea materiilor prime și economia circulară, în sine, nu pot exista. Ministrul Mediului s-a referit, în discursul său, la demararea celui mai important proiect al anului din România, în domeniul economiei circulare – Sistemul de Garanție Returnare pentru ambalaje”.

„În cadrul conferinței ,,Economie circulară, de la bune intenții la practică”, organizată de publicația Green Report, am discutat despre colectarea separată și revalorificarea materiilor prime. Nu aveam cum să nu vorbessc aici și despre sistemul de garanție-returnare, despre care nu vreau să mai existe niciun dubiu: va fi lansat la data stabilită – 30 noiembrie”, a spus liberalul.

Acesta a subliniat că „toți factorii implicați trebuie să fie conștienți că nu va exista nicio întârziere, nicio perioadă de amânare a sistemului, nicio perioadă de tranziţie, aşa cum au mai existat discuţii în spaţiul public, nici de trei luni, nici de două luni”.

„Mai avem 50 de zile şi 50 de nopţi să ne asigurăm că pe 30 noiembrie sistemul nu doar că va fi în vigoare, ci va şi funcţiona la nivel naţional”, a declarat Mircea Fechet.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

Distribuie articolul