Ministrul Mircea Fechet: Continuăm dezbaterile pe noul Cod Silvic, în cadrul comisiilor reunite pentru mediu, din Senat

Eduard Turcu

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a anunțat continuarea dezbaterilor pe noul Cod Silvic, în cadrul comisiilor reunite pentru mediu, din Senat.

„Voi repeta acest lucru de oricâte ori va fi nevoie: accesul cetățenilor în pădure trebuie să fie liber, nerestricționat. Chiar dacă există riscul ca unii să mai uite deșeuri, pet-uri, gunoaie, am încredere că, odată cu implementarea sistemului garanție-returnare, acestea vor fi tot mai puține.

Metoda cea mai eficientă prin care descurajăm furtul de lemne nu este cea prin care nu lăsăm cetățenii să se plimbe prin pădure, ci cea de confiscare a mijlocului de transport cu care se fură masa lemnoasă. Datoria noastră este sa ne asigurăm că prin acest Cod Silvic descurajăm hoții de lemne. Conflictul de interese este un alt element de noutate.

Cred că miza acestui Cod Silvic este de a asigura un echilibru între interesele fiecărei entități, fie că vorbim de societate civilă, ONG-uri, sindicate, proprietari de pădure, pădure privată sau pădure din domeniul public al statului român. Mă bucur că participă activ la dezbateri și reprezentanții industriei, pentru că discutăm despre 100 de mii de locuri de muncă influențate de deciziile luate aici”, a transmis Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

sursă: Mircea Fechet, Facebook

Distribuie articolul