Ministrul Sebastian Burduja a participat la primul Exercițiu de securitate cibernetică organizat în țara noastră

Ciprian S.
Ministrul Sebastian Burduja a participat la primul Exercițiu de securitate cibernetică organizat în țara noastră

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a participat la primul Exercițiu de securitate cibernetică organizat în țara noastră.

”Acest eveniment nu ar fi fost posibil fără echipa din Ministerul Energiei, Popa Andrei Nicolae & experții cyber din Nuclearelectrica și consorțiul ISAC și prietenii de la DNSC.

Vorbim de peste 150 de experți în securitate cibernetică, companii naționale și autorități competente în domeniul securității cibernetice care vor realiza la finalul exercițiului o analiză completă a stării securității cibernetice în industria energetică.

Cei care participă la exercițiu sunt prima linie de apărare împotriva amenințărilor cibernetice care nu afectează doar România, ci întreaga lume. Fără contribuția lor, când am apăsa întrerupătorul, nu s-ar mai aprinde becul acasă, la muncă sau la scoală. Responsabilitatea este enormă.

Sunt mândru că, în calitate de ministru al energiei și fost ministru al digitalizării, am reușit să organizăm acest exercițiu cyber dedicat companiilor din sectorul energetic.

Industria cibernetică din companiile naționale are nevoie de două lucruri esențiale:

  • salarii atractive pentru echipele SOC/CSIRT și proceduri simplificate,
  • fără prag de preț minim, în procedura de achiziții publice.

Fără aceste două aspecte, nu vom putea să ținem pasul cu evoluțiile din industrie.

Îmi doresc ca acest exercițiu să fie începutul pentru înființarea primului Centru de Operațiuni de Securitate la nivel sectorial în domeniul energiei.

România Viitorului înseamnă și o Românie sigură în spațiul cibernetic, atât pentru cetățeni, cât și pentru companiile din industrii vitale precum cea a energiei.

Să continuăm să lucrăm împreună pentru o țară mai sigură și mai protejată în fața amenințărilor cibernetice!”, a declarat ministrul liberal Sebastian Burduja.

Sursă: Facebook Sebastian Burduja

Distribuie articolul