Ministrul Sebastian Burduja noi obligații pentru proprietarii și administratorii de balastiere care efectuează excavații în albiile râurilor

Ministrul Sebastian Burduja: noi obligații pentru proprietarii și administratorii de balastiere care efectuează excavații în albiile râurilor

Ministrul Sebastian Burduja a anunțat că s-a votat în unanimitate în Camera Deputaților sporirea semnificativă a măsurilor de siguranță pe care sunt obligații să le respecte proprietarii și administratorii de balastiere care efectuează excavații în albiile râurilor.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat în unanimitate proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii apelor nr.107/1996, o inițiativă a deputatului Sebastian Burduja, prin care se introduce obligativitatea marcării corespunzătoare a lucrărilor de excavare în albiile râurilor cu instalarea de panouri de avertizare și împrejmuirea ariei, supravegherii cu video-audio și pază, precum și semnalizării corespunzătoare a riscului modificării adâncimii în timpul și ulterior lucrărilor.

”În concret, proiectul de lege sancționează contravențional: (1) nemontarea de panouri de avertizare, (2) neinstalarea de sisteme video de supraveghere și/sau neasigurarea pazei permanente, precum și (3) neîmprejmuirea zonei lucrărilor prevăzute de art. 48, alin. (1) din Legea 107/1996 de către persoanele fizice și/sau juridice, care efectuează respectivele lucrări. Încălcarea faptei care constituie contravenție se sancționează în limitele medii de amenzi instituite de lege, respectiv de la 35.000 lei la 40.000 lei, pentru persoane juridice, şi cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice. Totodată, Legea sancționează contravențional nesemnalizarea corespunzătoare a riscului modificării adâncimii apei în timpul și ulterior lucrărilor. Încălcarea faptei care constituie contravenția se sancționează în limitele minime de amenzi instituite de lege, respectiv cu amendă de la 25.000 lei la 30.000 lei, pentru persoane juridice, şi cu amendă de la 6.500 lei la 7.000 lei, pentru persoane fizice.”, a precizat liberalul Sebastian Burduja.

Sursă: Facebook Sebastian Burduja

Leave a Comment