Ministrul Sebastian Burduja s-a întâlnit cu ministrul francez al finanțelor și economiei, Bruno Le Maire

Ciprian S.
Ministrul Sebastian Burduja s a întâlnit cu ministrul francez al finanțelor și economiei, Bruno Le Maire

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja s-a întâlnit la Bruxelles, în marja consiliului de miniștri ai energiei, cu ministrul francez al finanțelor și economiei, Bruno Le Maire.

”Am încredere în angajamentul lui și al Franței pentru finanțarea investițiilor în programe nucleare. Acest lucru trebuie să fie facilitat atât prin fonduri structurale, cât și prin finanțări de la Bancă Europeană de Investiții. De ce? Pentru ca vorbim despre proiecte care vor asigura securitatea noastră energetică și vor elimina pentru totdeauna riscul folosirii energiei ca armă de șantaj, așa cum s-a întâmplat decenii la rândul.

Clubul statelor pro-nuclear din cadrul UE este tot mai puternic. Toți ochii sunt pe România și am mai explicat de ce: avem tradiție și performanță la Cernavodă, cu o tehnologie canadiană, care nu depinde cu nimic de Federația Rusă; avem resursă umană de calitate și pregătim deja noile generații, inclusiv la simulatorului de la Politehnica București, unic în Europa; avem viziune și curaj și ne asumăm cu responsabilitate primele reactoare modulare de mici dimensiuni din Europa și, poate, din lume.

Tot aici la Bruxelles am obținut susținere pentru continuarea folosirii gazului natural drept combustibil de tranziție. Am explicat că nu ne putem permite eliminarea cărbunelui din mixul energetic fără să punem altceva în loc. Dincolo de orice dezbateri ideologice, becul trebuie să se aprindă în casele românilor atunci când apăsăm pe întrerupător, iar industria noastră trebuie susținută, pentru că altfel vom importa în continuare produse mai proaste din afara UE.

Pentru toate aceste planuri e nevoie de susținerea Uniunii Europene. O avem și o vom avea, este o certitudine. România este respectată și stă cu fruntea sus. Înainte, împreună!”, a declarat liberalul Sebastian Burduja.

Sursă: Facebook Sebastian Burduja

Distribuie articolul