Ministrul Sebastian Burduja: vizită de lucru în Statele Unite pe tema parteneriatului strategic în domeniul energiei

Ciprian S.
Ministrul Sebastian Burduja vizită de lucru în Statele Unite pe tema parteneriatului strategic în domeniul energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, se află într-o vizită de lucru în Statele Unite pe tema parteneriatului strategic în domeniul energiei.

”Miza parteneriatului strategic în domeniul energiei este multiplă: programul nuclear civil românesc, cu unitățile 3 și 4 de la Cernavodă și reactoarele modulare de mici dimensiuni; dezvoltarea producției de energie eoliană offshore și gazele din Marea Neagră, prin proiectul Neptun Deep; și exploatarea energiei geotermale pentru Bucureștiul Viitorului.

Am început ziua cu Christopher Hanson, președintele comisiei de reglementare nucleară (NRC), cel mai strict reglementator din lume. NuScale este o tehnologie matură și sigură, iar România nu greșește mizând pe această soluție. CNCAN va beneficia de sprijin total din partea NRC.

Apoi am avut plăcerea să mă revăd cu Sarah Ladislaw, consilier al Președintelui Biden și director pe probleme de mediu și energie, și cu Geoffrey R. Pyatt, secretar adjunct pentru resurse energetice și bun cunoscător al României. Apoi, am avut deosebita onoare de a fi invitat să iau parte la discuțiile private organizate de institutul de prestigiu Atlantic Council, în cadrul unei mese rotunde.

Am încheiat ziua ca invitat special al cinei oferite de Ambasadorul României, E.S. Andrei Muraru, alături de șase membri importanți ai Congresului SUA: Pat Fallon, Bill Huizenga, Rich McCormick, Victoria Spartz, Beth Van Duyne și Randy Weber.

Primim aprecieri unanime la Washington pentru rolul României. Statele Unite pune la loc de cinste competența noastră în sectorul energetic, tradiția în energia nucleară, resursele diversificate în contextul tranziției verzi și angajamentul constant al României în cadrul parteneriatului strategic. Țara noastră este recunoscută drept un pilon regional al stabilității, securității energetice și dezvoltării economice, inclusiv prin sprijinul constant acordat fraților noștri de peste Prut și Ucrainei.”, a transmis ministrul liberal Sebastian Burduja.

Sursă: Facebook Sebastian Burduja

Distribuie articolul